Bantuan

 • KEBOLEHCAPAIAN

  Menjadikan Portal Rasmi PTPK boleh dicapai oleh semua golongan pengguna. Memberi panduan bagaimana menyesuaikan laman ini mengikut keperluan anda. Jika anda memerlukan bantuan atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila lihat Soalan Lazim or e-Aduan


 • KOD QR

  Kini anda boleh melayari Portal Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK) menerusi telefon pintar dengan melalui Kod QR PTPK.

  Cara penggunaan Kod QR melalui telefon pintar atau Tablet:

  1. Memuat turun dan lakukan instalasi aplikasi QR Reader yang bersesuaian dengan telefon pintar atau Tablet anda.
  2. Pilih dan aktifkan aplikasi QR Reader dan kemudian imbas Kod QR di bawah dengan menggunakan kamera dari telefon pintar / Tablet.
  3. Anda akan terus dibawa ke Portal PTPK versi mudahalih.

  Qrcode


 • KEMUDAHAN PENTERJEMAHAN WEB

  Sebagai usaha PTPK menyediakan kemudahan navigasi yang baik dan mesra pengguna, laman web ini turut mengambilkira mereka yang lebih selesa untuk melayari laman web ini dengan bahasa-bahasa lain selain Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Oleh itu, laman web ini menyediakan pautan kepada enjin penterjemahan web yang menterjemahkan secara automatik kepada bahasa-bahasa pilihan seperti yang tersenarai di bawah sahaja.

  Penafian: Sila ambil perhatian bahawa laman yang akan dipaparkan nanti selepas alih bahasa telah dibuat pengalihbahasaan secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi dari kandungan yang telah dialih bahasa tersebut. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni dalam bahasa Inggeris dan Melayu.